Om Copydan Tekst & Node

COPYDAN TEKST & NODE ER JERES ADGANG TIL BRUG AF ALVERDENS TEKSTMATERIALE.

Copydan Tekst & Node tilbyder aftaler til private og offentlige virksomheder omkring kopiering og brug af ophavsretligt beskyttet tekstmateriale – fx hjemmesider, tidsskrifter, faglitteratur, aviser, bøger, noder m.m.

GØR DET NEMT MED ÉN SAMLET AFTALE

Når man kopierer og bruger udgivet materiale, så kræver det, at man får tilladelse fra hver enkelt rettighedshaver. Vi kan tilbyde én samlet aftale, som dækker alle rettighedshavere samt brug af tekster og noder fra hele verden – så man kan fotokopiere, printe, skanne, downloade, copy-paste og digitalt lagre og dele uddrag af tekster og noder. Vores aftaler sikrer vores kunder, at tilladelse og ikke mindst betaling til rettighedshaverne er på plads.

SKABER VÆKST FOR KULTUR OG VIDEN

Copydan Tekst & Node fungerer som bindeled mellem forfattere og udgivere, og dem, der kopierer og bruger deres materiale.
Betalingen for den enkelte aftale fordeler vi videre til rettighedshavere, så de kan fortsætte med at udvikle nye værker. Alle, der har en aftale med os, er på den måde med til at skabe grobund for den videre produktion af viden og tekster.

FAKTA OM VORES KUNDER

Vores kunder er mange og meget forskellige – ligesom scenarierne for kopiering er mange. Det er rettighederne, der skal indhentes, også. Derfor benytter langt de fleste uddannelsesinstitutioner og mange offentlige og private virksomheder sig allerede af vores aftaler.

Vi samarbejder desuden med biblioteker, forlag, foreninger m.fl., der ønsker at stille en større mængde tekster til rådighed for offentligheden - det kan f.eks. være i forbindelse med diverse udstillinger, udgivelser eller digitaliseringsprojekter - fordi vi kan klarere rettigheder med få transaktionsomkostninger og med stor sikkerhed.

 

FAKTA OM COPYDAN TEKST & NODE

Copydan Tekst & Node er en nonprofitorganisation. Vi er ejet af forfattere, komponister, journalister, forlag, musikforlag, avisudgivere og andre, der udarbejder eller udgiver forskellige former for tekster og noder.

Kulturministeriet har godkendt Copydan Tekst & Node som forvaltningsselskab på tekstområdet i Danmark til at indgå aftaler i overensstemmelse med ophavsretsloven. På Kulturministeriets hjemmeside kan I læse ministeriets godkendelse af Copydan Tekst & Node.

Vores bestyrelse består af ni autor- og udøverorganisationer og seks forlags
- og udgiverorganisationer.


Autorer & udøvere:
Akademikerne
VISDA
Dansk Forfatterforening
Dansk Journalistforbund
Dansk Komponistforening 
DJBFA / Komponister og Sangskrivere
Danske Populær Autorer
Danske Skønlitterære Forfattere (DsF) 
Danske Dramatikere

Forlag & udgivere:
Danske Medier 
Musikforlæggerne i Danmark
Danske Forlag
Foreningen af Danske Kulturtidsskrifter
Universitetsforlagene i Danmark
Brancheforeningen for Undervisningsmidler


Læs mere om vores vedtægter, internationale samarbejder og organisation her

KREDITERING AF VORES ANNONCER

Måske har du lagt mærke til, at vi bruger citater på vores hjemmeside?

Vi bruger citater af følgende kunstnere:

  • Manuskriptforfatterne Bahs og Balling, der stod bag Olsen Banden-citatet ”Skide godt, Egon”.
  • Den danske fysiker Niels Bohrs verdensberømte atommodel fra 1913.
  • Den danske popduo Nik & Jay, der vandt dobbeltplatin for udgivelsen ”2” med mega-hittet ”Lækker” i 2004.
  • Tekstforfatter og komponist Povl Kjøller, der har skrevet tekst og noder til børnesangen ”Jeg er så glad for min cykel”.

For en god ordens skyld skal det nævnes, at vi har fået tilladelse af rettighedshaverne til at bruge citaterne.