Rapportering

VI FORDELER PENGENE PÅ BAGGRUND AF JERES KOPIFORBRUG

Når I har en aftale med Copydan Tekst & Node, så beder vi jer om at fortælle, hvad I bruger aftalen til. Vi kalder det rapportering, og det er en vigtig del af aftalen, fordi den fortæller os, hvilke forfattere og udgivere, der skal have de penge, I betaler for aftalen.

For at gøre rapporteringen så let som mulig for jer, beder vi jer blot sende os et eksemplar af jeres pensum/litteraturliste. Den giver os nemlig alle de informationer, som skal til for, at vi kan fordele vederlagene korrekt. Vi vil dog også meget gerne have information om, hvor mange eksemplarer, der er lavet af de enkelte materialer.

 

RAPPORTERINGEN

I skal rapportere, når I kopierer beskyttet materiale, altså når I fremstiller og bruger beskyttet materiale i andre eksemplarer end det originale i forbindelse med afholdelse af undervisning/kurser.

Beskyttet materiale er f.eks. bøger, aviser, sangbøger, årsrapporter, tidsskrifter, ugeblade og indhold fra internettet.

I skal rapportere, hvis I:

  • fotokopierer, printer, skanner, downloader eller copy-paster fra beskyttet materiale.
  • deler eller uploader beskyttet materiale på intranet eller arbejdspladsens interne drev.
  • fremviser beskyttet materiale i PowerPoint præsentationer eller på interaktive tavler.
  • har kopier af beskyttet materiale i mapper, hæfter eller på internt drev, som jævnligt bruges.
  • har kopier af beskyttet materiale hængende på opslagstavler, liggende på skrivebordet og lign.

Der skal ikke rapporteres kopiering af breve og dokumenter, som I selv forfatter, heller ikke love og offentlige formularer eller materialer, som I på anden vis har rettighederne til.

Kontakt konsulenterne Lene Ankjær Elgstrøm, lae@copydan.dk tlf.: 3544 1469 eller Kasper Lauge Just, klj@copydan.dk tlf.: 3544 1451  for at høre mere om rapportering.